Over Vita

Reanimatie netwerk Amersfoort

Bij VITA Accountants staat vitaal ondernemen hoog op de agenda! In goede balans tussen werk en privé, met gezonde voeding, voldoende beweging en ontspanning streven wij ernaar om ons hart, lichaam en geest in optimale conditie te houden.

Helaas gebeurt het bij te veel mensen dat het hart plotseling verzwakt en er direct hulp nodig is om het leven van de betreffende persoon te kunnen redden.

Onze topper Kim van team VITA is vrijwilliger voor de Stichting Reanimatie Netwerk Amersfoort. Toen we door de stichting gevraagd werden of we met VITA Accountants op financieel gebied iets kunnen betekenen, hoefden we daar niet lang over na te denken. Natuurlijk doen we dat! We kunnen dan ook vol trots melden dat we de nieuwe samenwerkende partner van Stichting Reanimatienetwerk Amersfoort zijn geworden.

Stichting Reanimatienetwerk Amersfoort onderhoudt en beheert het netwerk van burgerhulpverleners bij reanimaties en publiek toegankelijke AED’s binnen de gemeente Amersfoort, in samenwerking met HartslagNu, de gemeente Amersfoort, de Regionale Ambulance Voorziening Utrecht (RAVU) en de Hartstichting. Wil je ook een steentje bijdragen? Meld je dan aan als burgerhulpverlener. Kijk op de website voor meer informatie.

Wij streven mee voor een ‘hartveiliger’ Amersfoort!

www.reanimatienetwerk-amersfoort.nl
www.hartslagnu.nl

Preventie

Preventie door jezelf een gezond eet- en leefpatroon aan te wennen, zou voor iedereen een hoogstaand doel moeten zijn. Probeer eens een maand of 2 a 3 suiker- en e-nummervrij te eten, je lichaam alleen maar voeden ipv vullen en kijk eens wat er met je energie, je huid en haar gebeurd… Er is ontzettend veel te vinden op het internet, je kunt bijvoorbeeld eens kijken op www.sugarchallenge.nl

Als je niet zo van het sporten bent, ga dan de uitdaging met jezelf aan om dit toch op te pakken. Wordt bijvoorbeeld lid van een leuke sportschool, het liefst eentje waar je daarna ook nog even de sauna in kan en maak met jezelf de afspraak dat je 3 maanden lang een paar keer per week gaat en doe het vervolgens ook echt. Maak je nieuwe ritme eigen en ervaar dat je niet meer anders wilt omdat het goed voelt en je niet meer terug wílt naar je oude patroon.

Jezelf echte ontspanning geven, is dat nog een dingetje? Herkenbaar voor velen, maar doe het toch… Plan een dagje sauna helemaal in je eentje, neem een fijn tijdschrift mee en kom tot rust. Ga een dagje naar het strand om uit te waaien of verzin iets anders waar jij goed tot jezelf kan komen.

Ontspanning is ook in de vorm van ademen, om te beginnen kan je jezelf er elke dag toe gaan zetten om 5 minuten tussen de bedrijven door, je ogen te sluiten en alleen maar je adem te volgen…

Succes voor als we je op uitdagende ideeën hebben gebracht!